Prihaja najlepši čas v letu, ki je tudi čas obdarovanj in nekako smo se že navadili, da nas v decembru obiščejo kar trije dobri možje.  V 3.b pa smo se letos odločili, da se bomo odpovedali kaki malenkosti in se sami  prelevili v te može ter obdarili nekoga drugega.  Žal vsi otroci nimajo take sreče, da bi jih obiskal vsaj eden, kaj šele trije dobri možje.

Konec novembra smo se prijavili v dejavnost Trije zimski botri ter si izbrali pisemce 8-letnega Mateja. Bili smo presenečeni, kako skromne so bile njegove želje- žoga, avtomobilček, sladkarije,.. Mislili smo si, da takih stvari vendar ima vsak otrok na pretek. Pa očitno ni tako. Najprej smo prosili starše za soglasje in prav vsi so nas podprli.  Pogovorili smo se in si porazdelili, kaj bo kdo kupil in prinesel v škatlo. Vsak je prispeval po svojih močeh in kaj kmalu je bila škatla do vrha polna najrazličnejših igrač, šolskih potrebščin,  sladkarij, učiteljica in nekateri starši smo  prispevali tudi nekaj malenkosti za Matejevo mamico. Nekateri starši so prijazno prispevali še več, kot smo se dogovorili, za kar jim iskrena hvala!

Danes je paket romal na drugi konec Slovenije, nas pa greje misel, da smo stopili skupaj, vsak je prispeval malo, a podarili smo veliko.

3. b z učiteljico Marinko

Več o dejavnosti:   https://trijezimskibotri.si/

 

Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1