V tem šolskem letu je naša šola ponovno sodelovala na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki je tokrat potekal pod naslovom Voda in zdravilni turizem.

V okviru tega projekta so sodelujoči učenci pripravili raziskovalno nalogo z naslovom Pustolovščina skrivnega vrelca, v kateri so se odpravili na pot iskanja izvirov zdravilne vode v našem kraju.

Vsebino naloge so skupaj še s 15 drugimi šolami predstavili v torek, 5. aprila 2022, na turistični tržnici v Merkator centru v Mariboru, ki je po dveh letih ponovno potekala v živo, in sicer pod okriljem Turistične zveze Slovenije. Glavni akterji tega popoldneva so bili devetošolci: Eva Paradiž, Lana Kotnik, Lana Gnamuš, Aljaž Balažič, Jaka Ocepek in Ilija Jovanov.

Na lepo okrašeni stojnici so številnim obiskovalcev in članom ocenjevalne komisije, ki so se pomešali med naključne obiskovalce, ponudili koroški rženi kruh, domače  sladke ‘razpokančke’ in zdravilno brezovo vodo. Podarjali so tudi ročno poslikane rečne prodnike in misli o vodi.

Po predstavitvi je za vse sodelujoče potekal kviz, v katerem je bilo potrebno poznati kar nekaj dejstev o nalogah in stojnicah drugih sodelujočih šol, pri čemer so se naši učenci dobro odrezali. Na koncu pa je sledila še težko pričakovana razglasitev rezultatov.

Z dobro pripravljeno nalogo ter z zanimivo predstavitvijo le-te na turistični tržnici so si naši učenci prislužili SREBRNO PRIZNANJE. Čestitamo!!!

Zapisala Lilijana Ladra

 

 

Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1