Učenci 5. razreda so v letošnjem letu opravljali kolesarski izpit. Najprej so se seznanili s teoretičnim delom. Spoznali so znake, pravila, obnašanje na cesti in opravili teoretični del izpita. V drugem delu so se preizkusili na spretnostnem poligonu, še prej pa so dali svoja kolesa na “tehnični” pregled. Upokojeni strokovnjak iz AMD Dravograd g. Sahernik in prav tako upokojeni policist g. Verdinek sta pregledala kolesa, nato pa nadzorovala in ocenjevala še vožnjo po poligonu. 

Šele po opravljenih teoretičnih izpitih in poligonu smo se z učenci odpravili na vožnjo po vasi. Najprej smo pregledali celotno traso, kritične točke na njej ter se nato zapeljali po njej. Pri vsaki kritični točki smo se ustavili in se pogovorili. Po nekaj poskusih so učenci že vožnjo dobro obvladali, nekaj ur smo še odpravljali napake, nato pa je prišel težko pričakovani dan praktičnega dela izpita. 

Zbrali smo se na začetku proge pri stari šoli. Pridružili so se nam ocenjevalci policisti g. Vrabič, g. Donko, g. Dobršek in ga. Tašič, upokojeni učitelj g. Ernest Knez, učiteljica Marinka Vožič, Kristina Prikeržnik Vrhovnik in učitelj Blaž Mlinšek. Po dveh poskusnih vožnjah je šlo zares! Učenci so vožnjo resno vzeli in se zelo potrudili, saj niso naredili nobene večje napake. Po končanem izpitu, ki so ga vsi uspešno opravili, je policist podal še nekaj napotkov za varno vožnjo po kolesarski stezi pa tudi po cesti, predvsem pa je poudaril pomen uporabe čelade. 

Vsem učencem čestitamo in želimo prijetno in predvsem varno vožnjo s kolesi! 

Zapisali: Marinka Vožič in Kristina Prikeržnik

Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1