Letošnje šolsko leto so učenci 5. a in b razreda preživeli letno šolo v naravi od 20. 6. do 24. 6. 2022 v Ankaranu.

Na poti smo si ogledali Postojnsko jamo. Učenci so uživali v vožnji z vlakcem in se čudili nad naravno lepoto kapnikov in stebrov. Še posebej so se razveselili mladičkov človeške ribice. Po dobrem kosilu smo pot nadaljevali proti Ankaranu.

Bivali smo v Vili Cedra, kjer so maja 2022 obnovili vse sobe in tudi hrana je bila dobra. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zato smo program oz. vsebine izpeljali, kot je bilo načrtovano. Ure plavanja so bile izvedene v celoti. Učitelji plavanja so pokazali izreden posluh za otroke te razvojne stopnje in veliko zavzetosti, volje in potrpežljivosti pri učenju plavanja. Napredek otrok je bil očiten. So pa plavalni učitelji ocenili, da je imela skupina kot celota dobro plavalno predznanje.

Poleg plavanja smo imeli veliko drugih različnih aktivnosti . Že prvi dan smo si ogledali potapljaško opremo in jo lahko tudi preizkusili, naužili smo se tudi nočnega kopanja. Naslednji dan smo po večerji odšli do pokopališča školjk. Veliko smo prepevali, plesali ter likovno ustvarjali. Udeležili smo se tudi športnih iger brez meja, ker smo se dodobra nasmejali. V četrtek smo se z barko odpeljali v Piran. Tam smo imeli ogled mesta, Akvarija in Muzeja školjk ter polžev. Dan je bil tudi namenjen nakupovanju spominčkov, zato smo se kar nekaj časa zadržali v Piranu. Po zasluženem sladoledu, pa smo se vrnili v Ankaran, kjer smo imeli preverjanje znanja plavanja. Ves teden smo zagnano trenirali plavanje. Učenci so osvojili 9 srebrnih in 20 bronastih delfinčkov. Vsi smo bili zelo veseli in dobre volje.

Na dan odhoda nismo mogli verjeti, da je čas tako hitro minil. Srečni, zdravi in polni lepih spominov smo se vrnili domov, kjer so nas že nestrpno pričakovali starši. Sledilo je še podelitev spričeval, priznanj, nagrad, pohval in težko slovo.

 

Kristina Prikeržnik Vrhovnik, vodja šole v naravi

Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1