Spoštovani starši in zaposleni!

Skladno s 142. členom Zakona o dohodnini imate kot davčni zavezanec možnost zahtevati, da se do 0,5 % dohodnine nameni za financiranje splošnih koristnih namenov. Ta del dohodnine lahko namenite organizaciji po svoji izbiri. Če se za donacijo ne odločite, gre ta delež dohodnine v državni proračun.  

S spremembo Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (135. člen ZOFVI-M, Ur. l. RS št. 172/21) imate kot davčni zavezanec možnost zahtevati, da se do največ 0,3 % dohodnine nameni za donacijo šolskim skladom. Ta del dohodnine lahko namenite tudi naši šoli oziroma šolskemu skladu Osnovne šole Šentjanž pri Dravogradu.

Sredstva bodo namenjena za pomoč socialno šibkejšim učencem. S sredstvi bo skrbno in odgovorno upravljal Upravni odbor šolskega sklada.

Prijazno vas prosimo, da priložen obrazec izpolnite z vašimi podatki. Obrazec lahko izpolnita oba starša oziroma tudi drugi sorodniki, ki bi želeli del dohodnine nameniti našemu šolskemu skladu.

V celoti izpolnjen obrazec lahko vaš otrok ali vi prinesete v šolo in ga oddate razredničarki oz. razredniku ali pa ga pošljete finančnemu uradu po pošti (Finančni urad Dravograd, Mariborska cesta 3, 2370 Dravograd), lahko tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (https://edavki.durs.si/). Finančni uradi bodo obrazce sprejemali do konca koledarskega leta.

 V imenu celotnega kolektiva OŠ Šentjanž pri Dravogradu se vam zahvaljujeva za izkazano gesto.

S prijaznimi pozdravi                                                           

Marko Havle, ravnatelj

Nataša Ferarič, predsednica upravnega odbora šolskega sklada

Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1