December je mesec pričakovanj, lepih misli in želja, je mesec, ko se veselimo drug z drugim, ko skušamo pozabiti vse slabo in pripraviti prostor novemu, boljšemu. Je tudi mesec, ko se veselimo najlepših praznikov v letu, ker vemo, da jih bomo preživeli v družbi naših najdražjih.

Tudi v šoli je bilo že nekaj časa čutiti predpraznično vznemirjenje, ko so potekale priprave na glasbeno božično pravljico, ki se je dokončno razpletla v torek, 13. 12. 2022, v telovadnici šole.

Starši in drugi krajani Šentjanža so ponovno do zadnjega kotička napolnili dvorano in skupaj z nastopajočimi skušali poiskati Božičkov prepoznavni »ho, ho, ho«, ki ga je izgubil prav na božični večer. Iskanju so se pridružili tudi gospa Božičkova, škratje, snežinke in jelenčki, ki so z ubranim petjem uspeli povrniti Božičku izgubljeni »ho, ho, ho« in tako rešili božični večer, sicer bi letos otroci mogoče ostali celo brez daril.

A s tem se naše druženje še ni končalo. Po prireditvi je telovadnica postala prizorišče težko pričakovanega božično-novoletnega bazarja. Priprave nanj so potekale že nekaj časa, ko so učenci od 6. do 9. razreda v okviru tehničnega dne in popoldanskih delavnic izdelovali raznovrstne izdelke, ki so jih ponujali na stojnicah. Te so bile tudi tokrat bogato obložene s številnimi prazničnimi okraski, voščilnicami, venčki, piškoti, škratki in še čim. Stojnice so se hitro praznile, saj je bilo zanimanje obiskovalcev za tovrstne izdelke veliko. Mladi ustvarjalci so bili seveda navdušeni, da njihov trud ni bil zaman.

Dogajanje se je nato preselilo še v jedilnico šole, kjer je že dišalo po sveže pečenih palačinkah in pokovki. Le kdo bi se lahko uprl tem sladkim dobrotam?

Obiskovalci so se tudi tokrat izkazali s prostovoljnimi prispevki, ki jih bomo namenili za šolski sklad in s tem učencem naše šole. Hvala vsem, ki ste prispevali svoj delež!

»Pa vendar je lepo,

ko pride čas,

ko se dotikamo sanj

in čutimo vonj želja …«

Naj se jih v letu, ki prihaja, izpolni čim več!

 

Lilijana LADRA

 

 

Skupno 300 obiskov, današnjih obiskov 1