Spoštovani starši, tete, stirci, dedki, babice in vsi ostali.

 

Na vas se obračam z nekoliko drugačno prošnjo.

 

Čeprav do danes ni bilo videti, smo že kar konkretno zakorakali v zimo. Več kot očitno je, da snežni pogoji niso več takšni, kot smo jih bili vajeni v času naše mladosti, posledično pa je verjetno tudi naše udejstvovanje pri zimskih aktivnostih manjše.

 

Izkušnje kažejo, da se v zadnjih letih zmanjšuje delež otrok, ki znajo smučati, predvsem pa se zmanjšuje delež otrok, ki imajo lastno smučarsko opremo. Kar je, glede na trenutne razmere, tudi razumljivo.

 

Pomanjkanje lastne smučarske opreme predstavlja kar velik zalogaj pri organizaciji zimske šole v naravi, še posebej če želimo zmanjšati stroške in pri opremi pomagati otrokom brez protiplačila.

Ravno iz tega razloga bi v šoli radi s časoma ustvarili svojo zalogo smučarske opreme, ki bi jo lahko ponudili otrokom, ki svoje opreme nimajo. V prvi vrsti je to najbolj priročno za izvedbo zimske šole v naravi, oprema pa bo seveda na voljo tudi vsem otrokom, ki bi se morebiti radi samo preizkusili v smučanju ali pa bi si želeli narediti prve smučarske zavoje pred nakupom lastne opreme. Seveda brezplačno.

 

Zato se s tem dopisom obračam na vas. Dragi starši, bratje, sestre, tete, strici, dedki, babice in vsi, ki vas je to sporočilo »našlo«. V primeru, da se vam na podstrešju ali v kleti valja stara smučarska oprema, ki je ne uporabljate, ali pa nameravate staro opremo prodati za majhen znesek na smučarskem sejmu, samo da se opreme znebite, vas naprošamo, da premislite, če bi morda bili pripravljeni staro opremo donirati šoli.

Velikosti niso pomembne, saj so izkušnje pokazale, da prej kot slej prav vsaka oprema pride prav, hkrati pa je razpon številk čevljev pri današnjih šolarjih istega oddelka izjemno velik.

Mlajši učenci pa bodo zelo hvaležni, če morda med drugim najdete tudi kakšno staro »dričko«, ki je vaši otroci ne uporabljajo več.

Za vsak podarjen kos opreme vam bomo izredno hvaležni.

 

Za kakršnakoli dodatna pojasnila ali vprašanja sem vam na voljo na telefonski številki

040 551 570

 

Vsem, ki ste se pripravljeni odzvati na našo prošnjo, se že v naprej najlepše zahvaljujemo.

 

Lep športni pozdrav

Marko Sonjak

Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1