Pa smo jo dočakali! Tako težko pričakovano zimsko šolo v naravi ‘Rogla 2023’.

Kljub temu da v dolini že krepko diši po pomladi in lahko, kamorkoli se ozremo, že opazimo prve znake življenja, je tukaj na vrhu Pohorja še zmeraj prava zima. Res, da so temperature že nekoliko višje, vendar smučišče še vedno služi svojemu namenu.

Zjutraj smo se nekoliko neprespani a polni pričakovanja zbrali pred šolo. Učitelji zaradi premlevanja, kako bo, učenci pa tudi zaradi premlevanja, kako bo, ampak iz drugih razlogov 🙂

Kot bi trenil, smo spakirali stvari na avtobus, pomahali v slovo in se odpeljali dogodivščinam naproti.

Vožnja je hitro minila in kmalu po prihodu in obveznostih v hotelu smo že stali na smučkah.

Seveda smo morali najprej preveriti naše znanje smučanja in se temu primerno tudi porazdeliti v skupine. Ta del šole v naravi je zmeraj nekoliko dolgočasen, vendar smo tokrat imeli vsaj srečo, da nas je ob tem spremljal sonček.

Našo smučarsko avanturo smo zaključili z raziskovanjem smučišča – nekoliko manj izkušeni, vendar še vedno smučarji, s samostojnim smučanjem po vlečnici, tisti, ki so se s smučanjem srečali prvič, pa z drsenjem na smučeh in navezovanjem prvih zavojev.

Po kosilu je sledila težko pričakovana namestitev po sobah, za katero pa ni bilo ravno veliko časa, saj smo se kmalu odpravili na pot med krošnjami dreves. Sledilo je nekaj časa za druženje, po večerji pa smo se pogovorili še o FIS pravilih obnašanja na smučišču.

Da pa je bil dan res poln dogodivščin, smo odšli še na večerni pohod z lučkami, raziskovali pohorski gozd, prisluhnili zvokom gozda, se podali na visok razgledni stolp ter občudovali razgled, se borili z vetrom, se igrali pingvine in na koncu utrujeni popadali v postelje 🙂

Lep športni pozdrav

Marko Sonjak

Blaž Mlinšek

Mateja Konečnik

Gal Oderlap

 

 

Skupno 493 obiskov, današnjih obiskov 1