V petek, 24. 3. 2023, so imeli učenci od 6. do 9. razreda kulturni dan, v okviru katerega je bil načrtovan ogled gledališke predstave v Ljubljani in obisk Narodne galerije.

Takoj ob prihodu v šolo so imeli malico, nato pa so se odpeljali proti Ljubljani, kamor so kljub vmesnemu postanku prispeli dovolj zgodaj, da so se lahko sprehodili v okolici Mestnega gledališča na Čopovi, v katerem so si ob 11:00 ogledali predstavo z naslovom Teater za telebane.

V predstavi so nastopajoči obiskovalcem skozi izbrane prizore iz prve slovenske komedije Matiček se ženi, ki jo je napisal A. T. Linhart, predstavili osnove gledališča in prikazali, kako sploh nastane predstava. V uprizoritev so vključili tudi duhovite improvizacije in petje.

Po predstavi so se učenci sprehodili po Stari Ljubljani in si ogledali številne znamenitosti naše lepe prestolnice, med drugim tudi NUK. Da je bil ogled še prijetnejši, je poskrbelo pomladansko sonce …

Po kosilu v Mc’Donald’su so se v spremstvu učiteljev napotili v Narodno galerijo, kjer so imeli vóden ogled galerije z razlago razstavljenih umetnin, kar jim je omogočilo edinstveno doživetje umetnosti.

Ob 15:00 so se polni novih vtisov odpeljali proti Šentjanžu, kamor so prispeli malo po 17. uri. Verjamem, da so doma podrobno poročali, kaj vse so doživeli.

Lilijana Ladra

Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1