Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem v sodelovanju s koroškimi osrednjimi knjižnicami, Slovensko študijsko knjižnico v Celovcu, srednjimi šolami ter osnovnimi šolami Koroške izvaja bralni projekt BODI KUL, BERI FUL. Namenjen je mladim od 13. do 18. leta. Branje v okviru projekta se je pričelo v Tednu otroka (3.–9. oktober 2022) in se zaključilo 23. aprila 2023 ob svetovnem dnevu knjige.

V tem šolskem letu je v omenjenem projektu sodelovalo 9 osmošolcev naše šole, ki so morali prebrati tri knjige s priporočilnega seznama in iz njih izpisati odlomek/citat, ki se jim je zdel res ‘kul’.

V torek, 9. maja 2023, so se skupaj z mladimi bralci Koroške (bilo jih je okoli 130) udeležili zaključne prireditve s podelitvijo priznanj, ki se je odvijala v razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika. Izkušena pripovedovalka pravljic in avtorica serije izletniških vodnikov z naslovom Pravljične poti, Irena Cerar, je ob glasbeni spremljavi slovenskega harmonikarja, klaviaturista, skladatelja in producenta, Janeza Dovča, doživeto pripovedovala malo manj znane ljudske pravljice, ki jih je slišala, ko je obiskala skrivne kotičke prelepe Slovenije. Bilo je posebne vrste doživetje, ki je zagotovo vzbudilo željo po še več pravljicah …

Lilijana Ladra

Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1