Pa smo le dočakali ta veseli dan. »D dan«, ki smo ga že nekaj časa težko pričakovali. Čeprav smo se nekoliko grenkega priokusa odpravili proti Rogli in se med potjo po pomladansko obarvani pokrajini spraševali kakšen pogled nas bo pričakal na vrhu Pohorja. Pogled na smučišče res ni bil najbolj navdušojoč ali pravljičen, vendar nas to ni ganilo in smo se vedrega duha odpravili proti hotelu, kjer smo se pripravili na smučarski del šole v naravi.

Kljub temu, da je bila letošnje leto teta zima nekoliko skopuška s svojimi darovi, pa se nam zdi, da se nam želi sedaj tukaj oddolžiti za vse zamujeno sankanje, rdeča lička, smučarske zavoje, noro velike snežne kepe in smešne snežake. Kot da bi čakala na naš prihod in pokazala svoje čare. Če je bil sam začetek smučanja še nekoliko bolj pomladansko obarvan v smislu vremena, pa se je kasneje pokazalo, da še le nismo tako blizu kratkim rokavom. Do večera smo prejeli kar lepo pošiljko snega in veselimo se že jutrišnjega pogleda skozi okno, saj snežinke še vedno poplesavajo v vetru.

Žal pa zaradi pogojev nismo uspeli izvesti načrtovanih aktivnosti. Ker so bila naša oblačila mokra in nas je obdajala megla, smo se odločili, da danes ne obiščemo poti med krošnjami dreves in si jo bomo poskusili ogledati v prihodnjih dneh. Namesto tega smo se pogovarjali o FIS pravilih obnašanja na smučiščih. Zvečer zaradi močnega vetra in še neposušenih oblačil nismo krenili na nočni pohod in smo si raje ogledali rekvizite in opremo namenjene športom, ki se izvajajo pozimi.

Kljub spremembi programa je dan hitro minil in smo vseeno utrujeni popadali v postelje.

Jutri pa je nov dan, ki ga že nestrpno pričakujemo, ne glede na to, s kakšnim vremenom nam bo postregel:)

Lep športni pozdrav

Marko Sonjak

Janja Rotovnik

Nina Terpotec

Naja Nikolov Veber

Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1