Gledališka skupina Šentjanščice deluje na OŠ Šentjanž v okviru gledališkega krožka, ki ga vodita učiteljici Andreja in Renata. Krožek so obiskovali učenci od 1. do 3 razreda, za potrebe igre pa smo k predstavi povabili tudi učenko 6. razreda. Predstavo za dežjem vedno posije sonce smo začeli skupaj graditi že v mesecu oktobru. Vsi učenci so se z vlogami igralcev na odru soočali prvič. Skrbno in z veseljem so obiskovali tedenske vaje in s svojimi idejami sodelovali pri oblikovanju igre. Predstavo smo želeli tudi ekološko oplemenititi, zato smo za vse kostume, sceno iskali material po omarah v šoli in doma.

Predstava Za dežjem vedno posije sonce poskuša gledalce nagovoriti, da se v današnjem času vse preveč ukvarjamo z virtualnim svetom… in pozabljamo na čaroben svet skrit za platnicami knjig. V predstavi najprej spoznamo, da v realnem svetu nastajajo problemi pozabljenosti branja, ker ta svet senči virtualni svet. Gospodična Pravljica, kot glavna junakinja, išče rešitve v dveh svetovih. Ali bo našla rešite ali bo rešila pravljični svet ali bo … vse to razkrijemo v predstavi.

S predstavo smo se udeležili Srečanja otroških gledaliških skupin in dobili zelo pozitivno oceno od strokovne spremljevalke Maje Kokol. Zgodbo naše letošnje predstave pa smo zaključili v dobrodelnem duhu. Zadnjo predstavo smo odigrali v Domu borcev Šentjanž  z namenom, da smo zbirali prostovoljne prispevke za malega Janeza, bratca prvošolke Sofije. Zbrali smo  976,10€ prostovoljnih prispevkov, ki smo jih po predstavi podarili Janezu z željo, da bi mu pomagali pri okrevanju.

Hvala vsem igralce za pridnost skozi vso šolsko leto. Zelo sva bili ponosni na vsakega igralca posebej.

Povezava za prenos videa:

https://mega.nz/file/t3MCjCLA#Ko-eU0DSr0Ygu_p1S7DVAnrcZ3NTNPw983LL3aMT8gk

Mentorici Andreja in Renata

Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1