»Branje je potovanje in knjige so čudežna dežela …«

V petek. 17. maja 2024, je bilo v Družbenem domu na Prevaljah zelo živahno. Dvorano so namreč napolnili prav posebni gostje iz osnovnih šol Koroške regije. To so bili zlati bralci in njihovi mentorji, ki so se zbrali na zaključni prireditvi Zlati bralci Koroške. Dobiti naziv ‘zlati bralec’ ni kar tako. Vseh devet let šolanja je namreč potrebno pridno brati in osvojiti bralno značko. To je uspelo sedmim devetošolcem naše šole: Zarji Breznik, Ajdi Golob, Jani Hranjec, Evi Poročnik, Anžetu Kašmanu, Galu Krajncu in Juretu Širniku. 

Gostja omenjene prireditve je bila priljubljena mladinska pisateljica Nataša Konc Lorenzutti, slavnostni govornik v spremljajočem kulturnem programu pa podžupan g. Stašo Lodrant.

Projekt ‘Zlata bralka, zlati bralec’ traja že 21 let, v okviru tega projekta se zvestim bralcem vsa leta podeljujejo knjižne nagrade. Tokrat so udeleženci prejeli knjigo Lovra Matiča z ilustracijami Tomaža Lavriča, ki prinaša poezijo s humorjem in nosi naslov Mali črv Oto in druga golazen.

Likovna urednica pri založbi Mladinska knjiga, Tanja Komadina, je o knjigi podala naslednji komentar: »Enim bodo pesmice všeč, ker so zanimive, poučne in se lepo rimajo, drugim pa zato, ker so kratke in hecne.«

Kaj od tega drži, pa bodo povedali naši zlati značkarji.

 

 

Lilijana Ladra

Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1