Na naši šoli že vrsto let sodelujemo v Vseslovenskem tekmovanju Za čiste  zobe ob zdravi prehrani. Letos smo se 1. mesta  razveselili drugošolci, še bolj pa smo bili veseli, ko smo izvedeli, da bomo za nagrado v torek, 4.6. 2024 odpotovali v Ljubljano na zaključno prireditev.

Vznemirjeni in veseli smo se zjutraj vkrcali na avtobus in se odpeljali proti Šmartnu, kjer so se nam pridružili prvošolčki tamkajšnje šole. Po ne predolgi vožnji smo prispeli v Tivoli, v parku hitro pomalicali in skupaj z učiteljicama Matejo in Marinko odšli v športno dvorano Tivoli.  Navdušila nas je velikost dvorane, saj so nekateri bili prvič v takšnem športnem objektu. Posedli smo na zložljive stole in prireditev se je pričela.

Po uvodnem pozdravu je nastopila znana športna skupina Dunking Devils in nas navdušila s svojimi vratolomnimi skoki in z metanjem na koš. V res neverjetne koreografije so vključili tudi nekaj učencev. Žal smo mi bili preveč oddaljeni in se jim nismo pridružili, vseeno pa smo v njihovem nastopu zelo uživali.

Po podelitvi nagrad najboljšim šolam so na oder prišli priljubljeni Čuki z Ribičem Pepetom in pričela se je zabava. Tudi mi smo se z veseljem pridružili petju znanih melodij in ob tem tudi zaplesali. Po koncu prireditve smo se sprehodili še po parku Tivoli, se fotografirali na košarkarskem igrišču Gorana Dragića in se počasi odpravili proti domu.

Domov smo prišli polni lepih vtisov in z obljubo, da se naslednje leto spet potrudimo za čim bolj lepe, čiste in zdrave zobe.

                                                                         Za drugošolce zapisala Marinka Vožič

Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1