V soboto, 22. 6. 2024, smo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šentjanž in Planinskim društvom Dravograd izvedli pohod po poti FIT ŠENTJANČAN, s katerim smo obogatili ponudbo športnih aktivnosti ob prazniku krajevne skupnosti Šentjanž.

Pot FIT ŠENTJANČAN je pot po mejah Krajevne skupnosti Šentjanž. Je ena izmed treh trailov, ki so nastali v okviru projekta ‘GRTA, DOVTA, NAOKOLO’, s katerim so naši učenci in mentorji v lanskem šolskem letu zmagali na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava.

Ob 8. uri smo se dobili na igrišču v Šentjanžu in se ob kolesarski stezi odpravili proti gostišču Begant. Prečkali smo cesto in pot nadaljevali po Begantovem grabnu. Po uri hoje smo imeli prvi počitek. Ustavili smo se pri naši kuharici Petri, ki nas je povabila na sok, kavico in pecivo. Zelo nam je prijala osvežitev in počitek v senci njene terase. Zahvalili smo se za gostoljubje in nadaljevali pot. Pri Otiški bajti smo zavili v gozd ter se skozi gozd in čez travnik povzpeli do Cvitrškega sedla. Od tam smo se povzeli na Golarjev vrh in se spustili do Gnamuševe kapele, kjer smo imeli drugi, daljši počitek. Predstavniki Krajevne skupnosti Šentjanž so nas pričakali in oskrbeli z malico in pijačo. Po osvežitvi in okrepčilu smo nadaljevali pot. Po Šisernikovi poti smo šli do odcepa ceste, ki nas je mimo Močnikove domačije pripeljala do kmetije Medved in cerkve sv. Ožbolta. Po makadamski cesti smo sestopili v dolino in se po cesti za Mislinjo vrnili na izhodišče. Ob zaključku so nas pred Domom borcev predstavniki KS pogostili še s picami in pijačo.

Pohoda se je udeležilo 19 pohodnikov, od tega štiri pogumne četrtošolke, FIT ŠENTJANČANKE, za kar jim iskreno čestitamo!

Hvala vsem, ki ste se udeležili pohoda, vodnici Ivanki za pomoč pri vodenju, kuharici Petri za sladko pogostitev pri njej doma in Krajevni skupnosti Šentjanž za pogostitvi pri Gnamuševi kapeli in na cilju. Super pohod smo imeli.

Vabimo vse, da se nam pridružite prihodnje leto.

Mateja Petek

Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1