V petek, 10. 5. 2024 nas je obiskal Koronarni klub mežiške doline. Učencem od 6. do 9. razreda so predstavili pomen in značilnosti temeljnih postopkov uživljanja. Učence so pritegnili s poučno in zanimivo predstavitvijo, ki je vključevala tudi anakdote iz njihovega delovnega vsakdana. Kasneje so 8. in 9. razredi pod vodstvom Primoža Krajnca in Mateja Mirkaca na lutkah preizkusili temeljne postopke oživljanja tudi v praksi. Skupaj smo ugotovili, da se sliši in vidi veliko lažje, kot v resnici je.

V nadaljevanju tehniškega dneva so se učenci udeležili treh delavnic. Dve sta bili osredotočeni na preventivno skrb za naše zdravje, v tretji delavnici pa so se spoznali z osnovami prve pomoči v praksi.

Dan smo tako zaključili nekoliko bolj opolnomočeni in pripravljeni pomagati, predvsem pa z nekoliko več osnovnega znanja prve pomoči.

Na tem mestu bi se radi še posebej zahvalili gospodu Primožu Krajncu in Mateju Mirkacu, ki sta se odzvala povabilu in sta bila pripravljena z nami deliti svoje bogato znanje in izkušnje.

NAJLEPŠA HVALA

Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1